top of page

De Expo

Reizende verhalen

We willen ‘De Imaginaire Pelgrimstocht’ op verschillende manieren naar buiten brengen. We ontwikkelden een expositie, die bestaat uit verschillende beeldverhalen, teksten, podcasts en animaties. De expositie is makkelijk te transporteren en reist van plek naar plek. Zo kan een groter publiek kennis maken met ons werk, en bijleren en nadenken over het huidige gevangenissysteem.

 

Ken of ben jij een organisatie die onze tentoonstelling ook eens wil opstellen? Neem dan contact op met ons voor verdere informatie en planning.

De beeldverhalen

De beeldverhalen zijn afgedrukt op horizontale dibondplaten (60cmx90cm). De beeldverhalen bestaan uit vijf platen, met teksten in één taal. De beeldverhalen zijn telkens beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Ze worden vergezeld van een zesde verticale plaat (40cmx60cm) met projectinformatie en QR-codes om de podcasts af te spelen en te beluisteren. Per taal is er een verhuisdoos beschikbaar waarin alles gebundeld zit.

 

In totaal zijn er:

  • 15 dibond platen (horizontaal): vijf verhalen in drie talen (NL, FR, EN), afmetingen 90/60

  • 3 dibondplaten (vertalen): projectinformatie in drie talen (NL, FR, EN), afmetingen 40/60

Verhuisdozen

De verhuisdozen zijn op maat gemaakt en vermijden eventuele schade bij verplaatsing ven de beeldverhalen. Bij de verhuisdozen horen enkele instructies: ze dienen altijd mee te reizen, inclusief de haken aan de achterkant. Aangezien er haken aan de achterkant van de platen zijn bevestigd, mag men de haken nooit naar de tekening in de dozen schuiven.

Buiten doeken

Naast de beeldverhalen binnen zijn er drie weersbestendige doeken (215cm x 150cm) met 3 verschillende beeldverhalen in 3 verschillende talen (Nederlands, Frans en Engels) Kan binnen of buiten opgehangen worden. Er is geen frame voorzien. Wel een stevige rand met ringen. Te bevestigen met haken in de muur. Haken niet bijgeleverd.

Podcast en animatie

Bij de expositie horen drie QR-codes, die leiden naar een podcastpagina waar je de verhalen kan beluisteren per taal. Bezoekers kunnen via hun smartphone de code scannen en krijgen zo (gratis) toegang tot de verhalen, ingesproken door gedetineerden. Naast de qr-codes zijn de podcasts ook op mp3-spelers en bijbehorende koptelefoons. Deze worden opgeborgen in een kastje, waardoor je de koptelefoons doorlopend in de expositieruimte kan laten.

 

De animaties (korte filmpjes) zijn ideaal om te projecteren. Bij het ontlenen van de expositie krijg je een stick en een automatische computer (RaspberryPi), waardoor je doorlopend de animaties kan vertonen. Een beamer is niet inbegrepen.

bottom of page